Header Ads

(VIDEO) Lelaki bunuh diri di Jambatan Pulau Pinang Kedua, sempat 'LIVE Facebook' lambai tangan

Lelaki berkenaan sempat melambaikan tangan, sebelum terjun dari jambatan. 

Dalam kesibukan pasukan mencari dan menyelamat (SAR) menjalankan kerja-kerja menaikkan kenderaan SUV yang terlibat dalam kemalangan hingga terjunam ke laut di Jambatan Pulau Pinang, seorang lelaki mencetuskan gempar apabila melakukan aksi bunuh diri di jambatan kedua atau Jambatan Sultan Abdul Halim Muadzam Shah, pada Selasa.


Lelaki bertindak terjun dari jambatan

Komander Pasukan Polis Marin Wilayah 1 ACP Rosman Ismail berkata, pihaknya menerima panggilan kira-kira jam 9.30 pagi memaklumkan seorang lelaki bertindak terjun dari jambatan.


Bagaimanapun lelaki tersebut berjaya diselamatkan oleh bot nelayan yang berada di kawasan  itu.

“Dalam pada kita sibuk melakukan aktiviti menaikkan SUV, pihak Polis Marin telah menerima satu panggilan  pada jam 9.30 pagi tadi mengatakan terdapat seorang lelaki telah terjun dari jambatan kedua Pulau Pinang.

"Ekoran daripada itu, kita telah menghantar bot ronda kita ke kawasan tersebut untuk mencari dan menyelamat juga.


“Kami tiba lebih kurang 10 minit di kawasan tersebut dan pada ketika itu, mangsa sudahpun diselamatkan oleh bot nelayan yang berada di kawasan itu,” kata Rosman.


Sedang dalam video live 
Lelaki berusia 33 tahun itu turut membuat rakaman video secara langsung ketika terjun dari jambatan.

Sementara itu, menurut pegawai Operasi Bomba dan Penyelamat,  Marziaddi Mahmud, lelaki tersebut terjun ke dalam laut dikilometer 12.2, Jambatan Sultan Abdul Halim Muadzam Shah menuju ke Batu kawan.

Mangsa seterusnya dibawa ke jeti pangkalan Polis Marin di batu Uban untuk di hantar ke Hospital Pulau Pinang.(VIDEO) Lelaki sempat lambai tangan sebelum terjun bunuh diri.
Sumber : astro awani , UPMlife

No comments

Powered by Blogger.
a