Header Ads

Sebelum Mula Make-Up, Pastikan Anda Dah Siapkan Semua 'List' Ni! - MUA Terkenal Beri Tips Persiapan Yang Perlu Dilakukan Oleh Si Pengantin PerempuanSaat yang dinantikan bagi insan yang bakal bergelar 'Raja Sehari' pasti menginginkan hari bersejarah sekali seumur hidup untuk tampak cantik yang luar biasa dengan pakaian dan solekan. Lebih-lebih lagi pengantin perempuan, pasti mereka perlukan banyak persiapan dan sudah tentu beratus dan beribu ringgit habis untuk persiapan perkahwinan pasti semua pengantin inginkan hasil terbaik di hari bahagia nanti.

Begitu juga dengan juru solek atau bahasa mudahnya yang dipanggil masyarakat kini adalah MUA, mereka juga perlukan suasana yang tenang dan keadaan yang terkawal dengan cukup kelengkapan pengantin sebelum memulakan solekan. Seperti yang telah dimuat naik oleh MUA Cahaya Sakinah di Insta Story Instagram miliknya, dia memberikan beberapa tips untuk si Raja Sehari persiapan sebelum sesi make up bermula yang perlu diberi perhatian oleh pengantin perempuan.

MUA Cahaya Sakinah

Tips persediaan pengantin perempuan sebelum mula bersolek bagi melancarkan majlis perkahwinan


Sediakan tudung, corset, keronsang, kasut dan lain-lain dalam bilik solek itu siap-siapKerusi juga memainkan peranan yang penting, ya!
Yang teringin nak pakai contact lens tu, take note juga.
Lepas itu, jangan lupa makan terlebih dahulu!


Ini pula peringatan buat keluarga, sanak-saudara dan kawan-kawan pengantin
Telefon bimbit pula, pengantin kalau boleh jangan pegang langsung!Pengantin, tolong diam!MINTA PERHATIAN BUAT MEREKA YANG DILANTIK JADI PENGAPIT AKA BRIDESMAIDSTiada apa yang menggembirakan MUA selain melihat pengantin yang disolekkannya itu cantik pada hari istimewanyaSumber : Instagam Cahaya Sakinah_MUA

No comments

Powered by Blogger.
a