Header Ads

Bekas Isteri SM Faisal Kongsi Pengalaman Dipukul Dan Berdoa "ADA SINAR HARAPAN"23 Mei: Di era Malaysia baru ini banyak pembongkaran telah dilakukan. Dari isu 1MDB, kes keluarga dan bermacam-macam lagi berkaitan dengan "The Power Of Money".

Terbaru bekas Isteri Pengerusi Eksekutif Naza World Group if Companies berkongsi cerita dan gambarnya yang mendakwa dipukul oleh bekas suaminya.

Perkongsian ini dilakukan di laman instagramnya. Gambar-gambar yang disertakan menunjukkannya dipukul kerana terdapat kesan lebam.


Ramai yg bertanya- apa tindakan yg saya ambil selepas insiden yg berlaku ke atas saya. Saya ingin terangkan sedikit bagi mengelakkan kekeliruan. Selepas insiden keganasan terhadap saya dlm bulan Nov 2015, laporan polis telah dibuat.  Mahkamah telah mengeluarkan beberapa Perintah Perlindungan utk melindungi saya &anak-anak drpd keganasan 'si dia'. 'Si dia' didakwa di Mahkamah Majistret Jenayah(di bawah S.326A Kanun Keseksaan).Tapi kes tersebut telah beberapa kali ditangguhkan(hampir lebih dari 1 setengah tahun) Tidak ada perbicaraan penuh dijalankan. Saya tidak pernah dipanggil sebagai saksi &langsung tidak diberi peluang mengemukakan bukti &keterangan. Pada 30.8.2017 Mahkamah Majistret Jenayah KL telah buat keputusan mengatakan 'si dia' "dilepaskan & dibebaskan" tanpa perbicaraan, yg saya difahamkan atas sebab 'teknikal' sahaja. Semua orang terkejut.Saya meminta pandangan beberapa pihak,mereka kata keputusan sedemikian adalah tidak logik & tidak munasabah. Bagaimana boleh "dilepaskan &dibebaskan" tanpa bicara, atau dikatakan tidak bersalah? Pihak Pendakwaraya serta-merta memfailkan rayuan.(Saya difahamkan Pendakwaraya pun dah dipindahkan ke tempat lain) Jadi saya tidak bersetuju jikalau dikatakan bahawa kes tersebut telah 'diadili'. Di mana keadilannya, sedangkan bukti yg ada jelas terpampang. Medical report pun ada.Sekurangnya, bukti dikemukakan dan 'si dia' & saya dipanggil utk beri keterangan di Mahkamah. Tapi, itu semua tidak berlaku. Wallahu'alam. Sebelum ini,saya takut utk mendedahkan perkara yg berlaku krn beberapa kali saya &ahli keluarga diugut,difitnah, diekori,diganggu & macam2 lagi.  Namun,begitu banyak sokongan diberikan oleh org ramai utk saya terus berjuang mempertahankan hak anak-anak& saya sekeluarga. Kami hanya mahukan keadilan & tidak mahu ditindas. Saya sangat terharu atas sokongan org ramai. Terima kasih kpd yg mendoakan. I wish to thank everyone for the love,doa & support u have shown me. Hanya Allah SWT yg mampu membalasnya For the voiceless victims of violence& injustice we do need to start speaking up &be courageous. Bismillah.I am not afraid anymore. I will be heard. #NewHope #ForTheVoiceless #Justice #Permudahkanlah
A post shared by Emilia Hanafi 💋 (@emiliahanafi) on


Ramai yg bertanya- apa tindakan yg saya ambil selepas insiden yg berlaku ke atas saya. Saya ingin terangkan sedikit bagi mengelakkan kekeliruan.Selepas insiden keganasan terhadap saya dlm bulan Nov 2015, laporan polis telah dibuat.  Mahkamah telah mengeluarkan beberapa Perintah Perlindungan utk melindungi saya &anak-anak drpd keganasan 'si dia'. 'Si dia' didakwa di Mahkamah Majistret Jenayah(di bawah S.326A Kanun Keseksaan).Tapi kes tersebut telah beberapa kali ditangguhkan(hampir lebih dari 1 setengah tahun)
Tidak ada perbicaraan penuh dijalankan. Saya tidak pernah dipanggil sebagai saksi &langsung tidak diberi peluang mengemukakan bukti &keterangan.
Pada 30.8.2017 Mahkamah Majistret Jenayah KL telah buat keputusan mengatakan 'si dia' "dilepaskan & dibebaskan" tanpa perbicaraan, yg saya difahamkan atas sebab 'teknikal' sahaja. 

Semua orang terkejut.Saya meminta pandangan beberapa pihak,mereka kata keputusan sedemikian adalah tidak logik & tidak munasabah.

Bagaimana boleh "dilepaskan &dibebaskan" tanpa bicara, atau dikatakan tidak bersalah? Pihak Pendakwaraya serta-merta memfailkan rayuan.(Saya difahamkan Pendakwaraya pun dah dipindahkan ke tempat lain) 

FB: Triherb


Jadi saya tidak bersetuju jikalau dikatakan bahawa kes tersebut telah 'diadili'. Di mana keadilannya, sedangkan bukti yg ada jelas terpampang. Medical report pun ada.Sekurangnya, bukti dikemukakan dan 'si dia' & saya dipanggil utk beri keterangan di Mahkamah. Tapi, itu semua tidak berlaku. Wallahu'alam. 


Sebelum ini,saya takut utk mendedahkan perkara yg berlaku krn beberapa kali saya &ahli keluarga diugut,difitnah, diekori,diganggu & macam2 lagi.  Namun,begitu banyak sokongan diberikan oleh org ramai utk saya terus berjuang mempertahankan hak anak-anak& saya sekeluarga. Kami hanya mahukan keadilan & tidak mahu ditindas. 
Saya sangat terharu atas sokongan org ramai. Terima kasih kpd yg mendoakan. I wish to thank everyone for the love,doa & support u have shown me. Hanya Allah SWT yg mampu membalasnya
For the voiceless victims of violence& injustice we do need to start speaking up &be courageous.
Bismillah.I am not afraid anymore. I will be heard.A post shared by Emilia Hanafi 💋 (@emiliahanafi) on

KS mendoakan Emilia dapat menuntut segala keadilan buatnya.

Sumber: Emilia

No comments

Powered by Blogger.
a