Header Ads

Zizi Dikecam "Acah-Acah" Warak Sebab Sering Berpakaian Seksi !!24 Mei: Penyanyi Zizi Kirana dikecam dan dikatakan acah-acah warak. Ini selepas penyanyi yang biasanya berimej  seksi dan berpakaian menjolok mata menukar imejnya dengan berpakaian jubah dan bertudung...

Zizi Kirana juga pernah dikecam netizen kerana berpakaian terdedah sehingga menampakkan ‘aset’ tertentu.

FB: Triherb
Tetapi sempena Bulan puasa ni Zizi Kirana memuat naik video ucapan sempena Ramadan dan kelihatan dirinya bertudung mendapat pujian dari netizen. Malah, ada segelintir yang mengecam menganggap penyanyi ini munafik.Namun Zizi tidak mudah untuk marah ataupun melatah dengan setiap kecaman netizen. Beliau dengan merendah diri agar semua orang mendoakan yang terbaik untuk dirinya dan berhenti untuk mengecam dan menggelar dirinya.

Doa yang baik saja buat kita semua, berhenti-hentilah ‘membawang’. Senang cakap, saya bukan jenis acah-acah warak di depan tetapi di belakang mengumpat, mengata, menipu atau menzalimi orang secara senyap-senyap. Jadi apa yang perlu dilakukan ialah ubah persepsi dan sentiasa berlapang dada. Jauhi diskriminasi dalam menghukum.

No comments

Powered by Blogger.
a