Header Ads

ALERT! Produk Kosmetik Popular Dikesan Mengandungi Bahan BeracunTerkini, beberapa produk kosmestik termasuk 2 produk dari Tati Skincare HQ dan 2 produk Deeja Cosmetic HQ telah di kesan mengandungi bahan beracun.


Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) ingin menggesa orang awam untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk-produk kosmetik berikut kerana dikesan mengandungi racun berjadual seperti di bawah :

Notifikasi produk-produk kosmetik terlibat telah dibatalkan oleh Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi, KKM berikutan pengesanan bahan racun berjadual di dalam produk berkenaan.

Perhatian kepada penjual dan pengedar 
Penjual dan pengedar produk-produk kosmetik ini diberi amaran untuk menghentikan penjualan dan pengedaran produk-produk kosmetik tersebut dengan serta-merta.

Perhatian kepada orang awam
Orang awam yang sedang menggunakan produk-produk kosmetik ini dinasihatkan untuk segera menghentikan penggunaannya dan mendapatkan nasihat dari ahli profesional kesihatan jika mengalami sebarang ketidakselesaan atau kesan advers.

Sumber : KPKesihatan, Public Health Malaysia

No comments

Powered by Blogger.
a