Header Ads

'Adui! Drama lagi Negara Kita Kali Dengan Perlantikan Peguam Negara' - Chef Wan

Isu pelantikan Negara berikutan telah kecoh.Penolakan Istana Negara terhadap cadangan Perdana Menteri melantik peguam veteran Tommy Thomas. Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad melantik Thomas sebagai Peguam Negara bagi menggantikan Tan Sri Mohamed Apandi Ali yang kini diarah bercuti sebulan.

Sebelum ini, antaranya peguam negara bukan Melayu-Islam terdahulu ialah Thomas Vernor Alexander Brodie (1955-1959), Sheridan (1959-1963) dan Athi Nahappan (1970-1974). Tetapi sejak 1977, semua tujuh peguam negara ialah Melayu-Islam.

Hal ini turut dirasai oleh chef selebriti terkenal,dikenali sebagai Chef Wan yang menganggap isu perlantikan Peguam negara ini sebagai sebuah drama yang tak berkesudahan.

Nampaknya sudah ramai pengamal media sosial bertindak sebagai hakim dengan menyalahkan pihak-pihak tertentu.Antara lainnya, mungkin ianya kerana soal bangsa dan agamanya. 

Majlis Raja-Raja Yang Dipertuan Agong enggan memperkenankan pencalonan tersebut dan pendirian Agong mungkin mendapat sokongan daripada mereka.Sumber : Instagram Chef Wan.
FACEBOOK triherbs

No comments

Powered by Blogger.
a