Header Ads

Saya mengaku memang 'on off bertudung' sebelum ni - Ernisha Akui Iman Goyang, Tak Yakin Nak BerhijabBEKAS finalis Dewi Remaja 2018/2019, Erni Nurshahira Khairul Zaman atau lebih dikenali dengan Ernisha akui kontroversi video kelab malam dan minuman keras yang tular baru-baru ini merupakan detik sukar dalam hidupnya.

Artikel berkaitan : Video viral pesta arak, penganjur ambil serius, netizen desak gelaran 'Juara Dewi Remaja' Haneesya Hanee ditarik balik

Artikel berkaitan : (UPDATE) Mengaku ke pesta arak, secara rasminya gelaran 'Dewi Remaja 2018/2019 Haneesya Hanee' ditarik balik

Artikel berkaitan : 'Terlajak Perahu Boleh Diundur,Terlajak Berkawan Binasa Diri ' - Respon & Pesanan Selebriti Buat Haneesya Hanee

Namun, perkara itu bukannya alasan untuk dia membuka tudung.


Dah berhijab, kena kecam 

"Saya akui sebelum ini saya memang on and off berhijab. Malah iman jadi goyang kerana walaupun saya berhijab tetap kena kecam hingga saya tertanya-tanya betul ke keputusan saya untuk berhijab sebelum ini.

"Namun buat masa ini saya mahu muhasabah diri dulu, minta petunjuk dari Tuhan dan biar Dia yang tentukan jalan apa patut saya pilih.

"Doakan saya terus kekal berhijab dan dapat memperbaiki segala kesilapan dilakukan," katanya ketika temubual bersama majalah Hijabista.


Menyesal 
Ernisha turut menyesal atas perbuatannya dan pilihannya bergaul dengan individu yang tidak sepatutnya.
Malah, dia terkejut apabila didatangi individu tidak dikenali yang memberikannya nasihat dan kata-kata semangat selepas dilanda kontroversi itu.

Tambah Ernisha, dia tidak akan berputus asa namun akan mengambil sedikit ruang untuk bertenang.

"Saya akan kembali semula nanti. Tetapi dalam tempoh ini saya akan isikan diri dengan pelbagai ilmu seperti lakonan, pengacaraan atau nyanyian.


Jangan mudah percaya orang 

"Doakan saya terus kuat menghadapi dugaan ini. Satu pengajaran saya dapat daripada insiden ini adalah jangan terlalu mudah mempercayai orang lain walaupun sahabat baik kita sendiri," ujarnya.


Permohonan maaf secara terbuka tentang dirinya dalam video tular


Ernisha dan salah seorang bekas finalis Dewi Remaja 2018/2019, Fazreen Fazera membuat permohonan maaf terbuka baru-baru ini berhubung penularan video mereka ketika di dalam sebuah kelab malam.

Atas kesalahan melanggar kontrak sebelum menyertai pencarian Dewi Remaja 2018/2019, gelaran finalis Dewi Remaja terpaksa ditarik balik.


Sumber : Astro Awani 

No comments

Powered by Blogger.
a