Header Ads

Istiadat angkat "SUMPAH" Tun Mahathir tidak "DIBENARKAN" pada hari ini ! Rakyat tanya drama apakah ini ?Umum mengetahui bahawa pada hari ini Pakatan Harapan (PH) berjaya menawan Putrajaya ! Dengan mendominasi kerusi sebanyak 121 kerusi (melalui PKR, DAP, Warisan)

Turut dikatakan pada pagi ini juga sepatutnya Tun Dr. Mahathir Mohamad akan pergi ke Istana Negara bagi istiadat mengangkat Sumpah sebagai Perdana Menteri ke-7.

Namun berita yang KS dapat bahawa Istiadat itu tidak akan dilangsungkan pada hari ini?

BACA : Pakatan Harapan golekkan Pemerintahan 60 tahun Barisan Nasional !

Berikut merupakan tweet daripada Wartawan Awani Hafiz MarzukhiUpacara mengangkat sumpah ini akan diumumkan kelak kata Pihak Istana Negara.


BACA : Apa sudah jadi di PUTRAJAYA ? Dikatakan "KECOH" sehingga FRU melepaskan GAS Pemedih Mata

Namun disebalik berita ini ada juga rakyat membuat spekulasi mengatakan ia antara drama yang ingin dilakukan oleh Pihak Pembangkang Barisan Nasional!

Berikut antara komen-komen mereka:

Dan banyak lagi sebenarnya kritikan dan pandangan netizen terhadap perkara ni. Namun ada juga yang mempunyai pemikiran positif mengatakan bahawa majlis akan jadi tidak teratur anda di lakukan pada hari ini kerana keputusan penuh PRU-14 diumumkan pada jam 4 pagi tadi.

KS juga berpandangan pada hari ini sebenarnya tidak sesuai juga untuk mengangkat sumpah. Jadi KS sangat berharap kepada semua rakyat Malaysia bersabar dan bertenang.

Jangan buat huru-hara anda anda cintakan keamanan dan kesejahteraan.

Jangan risau sebab PH menang dah rasmi menang pada Pilihanraya Umum kali ke-14 ini. Bersabar sahaja sebelum kerajaan baru secara rasminya naik !

Kaki Share

FACEBOOK KIM SKIN

No comments

Powered by Blogger.
a