Header Ads

'Kesian Bebudak Ni Patut Takut Nak Pergi Sekolah,Anak Sedara Kemurungan Padahal Baru 4bulan Sekolah' - Guru Sekolah Lempang Anak Murid.


Di media sosial telah viral satu rakaman kamera litar tertutup (CCTV) seorang guru tadika melempang anak muridnya dengan tangan kiri sehingga menyebabkan mangsa jatuh dan menangis ketakutan.Video yang tular tersebut telah dimuat naik oleh ibu saudara kepada salah seorang murid di tadika telah ditonton lebih 134,000 dan telah mencetus kemarahan netizen.

Menurut pengadu yang menggunakan nama Ayang Retroholic, kejadian itu berlaku di sebuah taska di Kulai, Johor. Perkara itu terbongkar susulan anak saudaranya mengalami lebam akibat dicubit dan separuh kuku jari tengah tangan kirinya patah. Anak saudaranya juga sebelum ini pernah mengadu dan trauma untuk hadir ke taska tersebut. 

ASSALAMUALAIKUM. Hari ini dan pagi ini setelah seharian penat semalam, nak share satu entry berkenaan sebuah child care tempat anak saudara saya bersekolah. Satu laporan polis dan aduan ke Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) sudah dibuat berkaitan kes cubit anak sampai lebam dan kuku anak saudara hilang hampir separuh yang tidak dapat dipastikan apa sebabnya 

Jadi bila kita nak tengok video rakaman kamera litar tertutup (CCTV), pemilik pada mulanya enggan memberikan kerjasama. Jadi bila dapat tengok empat jam kemudian, kami menemui sesuatu yang tidak kena dengan taska ini. 

Kalau kita la ikut logik atau kawan-kawan yang pernah menjadi guru taska, pernah ke buat begini pada budak-budak? Saya dulu cikgu juga yang mengajar budak berumur 9 hingga 10 tahun. Tapi saya tahu macam mana nak mendidik budak-budak ini. Walaupun saya kalau marah, sampai bangunan bawah pun boleh dengar suara saya. Ini budak lima tahun. Macam tak ada otaklah aku tengok video CCTV yang dapat aku rakam dan sebelum mouse dirampas sebab cikgu-cikgu takut kami tahu lebih banyak lagi. Apa pun keadilan akan dituntut. 

Ini hasil rakaman CCTV yang kami dapat rakam sebelum staff dia rampas. Tapi yang kena itu bukan anak saudara saya. Tetapi anak orang lain yang saya tidak tahu siapa mak dan ayahnya.  Kasihan budak-budak ini, patutlah takut nak pergi sekolah.  

Sumber: Ayang Retroholic.
FACEBOOK KIM SKIN

No comments

Powered by Blogger.
a